Desert cremos de urda cu afine si lamaieIata un desert surprinzator de weekend: urda cu afine proaspete.

Urda este o branza cam fada, usor dulceaga, dar cu multe proteine usor digerabile. Afinele acrisoare ii imbunatatesc foarte mult gustul, iar daca adaugi si putin suc de lamaie totul se transforma intr-un desert cremos, hranitor, bogat in vitamina C.

Mie imi place sa-l mananc dupa-amiaza, ca gustare, intre mese, pentru ca tine de foame foarte bine. Are multe proteine (din urda) si o gramada de vitamine si fitonutrienti din afine si lamaie. Te energizeaza atat de bine, ca poti renunta la cafeaua sau ceaiul de la ora 5 p.m.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 250g de urda (sau branza proaspata de vaci)
  • 1/2 ceasca de afine proaspete sau congelate + cateva pentru ornat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite miere de albine (optional)

Mod de preparare:

Pentru a pregati compozitia ai nevoie de un blender. Daca folosesti afine proaspete pui toate ingredientele de la inceput si amesteci pana la omogenizare. Mai lasi cateva afine pentru ornat. Ar fi bine sa pui sucul de lamaie treptat si sa gusti din cand in cand, pana dai de gustul potrivit. La fel si cu mierea de albine. Dupa cum am precizat mai sus, mierea este optionala, mai ales daca vrei ca desertul tau sa fie super dietetic. Insa daca o adaugi, textura devine mai cremoasa, iar gustul capata tente florale.

In cazul in care folosesti afine congelate, pune-le pe ele mai intai in blender, impreuna cu mierea si sucul de lamaie, pentru a se amesteca mai bine. Dupa, adaugi urda si mai potrivesti gustul cu suc de lamaie sau miere de albine.

Daca ai niste clatite prin frigider, nu ezita sa le umpli cu amestecul asta. Iti vei uimi prietenii. Ai grija ca urda folosita sa fie proaspata. E un produs lactat care nu tine la frigider mai mult de 3-4 zile.

P.S. Clatitele mele aratau ca mai jos. Bine, au aratat ele asa vreo 30 de secunde, ca a intrat pe fir domnu’…

clatite afine si urda

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *