Reteta de supa crema de bostan cu usturoi

Azi avem o noua reteta,  de la una dintre primele mele cititoare, Andreea. Ea ne propune ceva de sezon, absolut delicios si foarte simplu de facut – supa crema de dovleac cu usturoi.

Ca toate retetele pe care decidem sa le publicam, ingredientele sunt si in acest caz naturale, fara “artificii”(de tipul rantasului sau amidonului) care sa ne afecteze sanatatea. In plus, in cazul in care vrei mai putine calorii la final, poti alege iaurtul in locul smantanii.

Inainte de a ne pune pe treaba, as vrea sa spun cate ceva despre Andreea: este pasionata de fotografie, calatorii si, bineinteles, de gatit. Traieste momentan in Irlanda si iata care au fost impresiile ei referitoare la stilul de gatit specific zonei: ”Bucataria irlandeza este destul de interesanta daca este descoperita in locurile autentice, cu traditie. Din pacate, ca si in Anglia, bucataria traditionala nu mai este atat de puternica, fiind influentata de meniurile simple, comode, intalnite peste tot in lume.”

Reteta de supa crema de bostan cu usturoi

Ingrediente:

  • 1,5 kg de bostan (spalat bine si taiat bucati cam de 1 palma, cu tot cu coaja)
  • 5-6 catei de usturoi (mai mult daca iti place gustul de usturoi) necuratat
  • 1,5-2 L de supa de pui sau de legume
  • Smantana sau iaurt grecesc (optional)

Modul de preparare:

Bostanul si usturoiul se baga in cuptorul incins si se coc 45 min-1 ora (pana se inmoaie si coaja prinde o culoare maronie). Eu nu o curat pentru ca da un gust deosebit in supa (depinde de preferinte).

In vasul in care fierbe supa se adauga bostanul cu tot cu coaja si usturoiul decojit. Se face crema cu blenderul manual sau sa poate lichefia intr-un blender normal (daca este prea groasa mai adaugi apa fiarta).

Daca nu-ti place consistenta, mai adaugi apa fiarta sau mai lasi supa sa fiarba si sa scada din apa, dupa caz.

Se adauga sare, piper macinat si coriandru dupa gust.

Se poate servi cu smantana sau iaurt grecesc si crutoane.

Pofta buna! 🙂

Andreea

  1. Imi fac stoc de dovleac cat mai am timp…papilele mele gustative s-au indragostit de gustul de dovleac fie copt cu scortisoara, placinta sau gogosi.Trebuie testata si supa asta arata genial…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *