Sulful patrunde in organism sub forma de aminoacizi metionina si cisteina. Atomii de sulf prezenti in acestia se pot lega intre ei creand punti bisulfidice ce confera o foarte mare rezistenta moleculei nou formata (peptida). Astfel de proteine rezistente si dure se intalnesc in piele, unghii si par. Sulful este de asemenea prezent in vitaminele tiamina (B1) si biotina (H), in insulina si in glutation si tioredoxina- enzime cu rol antioxidant.

Carente de sulf nu prea exista, deoarece acesta se gaseste in toate alimentele proteice (carne, peste, oua, lactate, legume, nuci).

Atunci cand alimentatia este corecta si mancam suficiente proteine, in organism patrunde destul sulf si astfel nu se recomanda o anumita cantitate zilnica. Totusi in perioade de convalescenta si dupa boala este important sa ne hranim cu mai multe proteine, in special cu lactate si oua, care contin metionina. Metionina este importanta deoarece participa la cresterea, dezvoltarea si regenerarea tesuturilor dupa boala.

In corpul unui adult sanatos cu greutatea de 70 de kg se gasesc aproximativ 140g de sulf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *