Am ajuns la partea a treia (ultima) despre sarea si utilizarile ei in gospodarie si nu numai.

  1. Mustarul dintr-un borcan inceput se presara cu putina sare deasupra pentru a nu se mai usca la suprafata.
  2. Ouale proaspete inghetate se pun in apa rece cu sare pentru a se dezgheta rapid.
  3. Ouale se fierb in apa cu sare (sau in care s-a adaugat putin otet). Daca oul se crapa in timpul fierberii, sarea va impiedica raspandirea albusului in apa de fierbere.
  4. Prospetimea oualor se verica cu ajutorul apei sarate. Oul proaspat trebuie sa ramana pe fundul vasului. Cel vechi se ridica la suprafata.
  5. Cascavalul vechi intarit se face moale daca se tine cateva ore intr-un servet inmuiat in apa sarata.
  6. Ferestrele inghetate se dezgheata usor prin spalare cu apa sarata.
  7. Florile taiate se pastreaza mai mult timp proaspete daca in glastra cu apa se adauga putina sare. Apa se schimba zilnic, se adauga sare si se taie putin din tulpina.
  8. Daca sub tava de la cuptor se presara un strat de sare, prajiturile nu se vor mai arde.
  9. Intepaturile de tantari se tamponeaza cu apa sarata pentru disparitia mancarimilor.
  10. Jarul pentru gratar care este pe cale sa se stinga, se reaprinde usor daca se presara cu sare.

Prima parte a articolului despre sarea in gospodarie o poti citi aici, iar pe a doua aici.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *