Continuam asa cum am promis saptamana trecuta  prezentarea intrebuintarilor pe care le poate avea sarea in gospodarie .

  1. Mirosul de peste sau de ceapa se indeparteaza de pe tacamuri daca acestea se freaca usor cu sare fina de masa.
  2. Cratitele in care a ramas mancare lipita pe fund se curata mai usor cu apa rece in care s-au adaugat aproximativ 2 lingurite de sare. Se pun la foc si se lasa sa dea in foc 2-3 clocote.
  3. Bulionul sau conservele de rosii in suc propriu incepute se pot tine mai mult timp la frigider daca se presara deasupra sare peste care se adauga putin ulei.
  4. Usturoiul curatat nu va mai avea un miros atat de puternic daca inainte de folosire se tine 5 minute in apa sarata. Sau se freaca cu putina lamaie.
  5. Varza dulce devine mai frageda si se fierbe mai usor daca inainte de a fi gatita se freaca cu sare.
  6. Borsul devine mai gustos daca inainte de a fi pus in ciorba este fiert separat  cu un praf de sare care se adauga de la inceput.
  7. Cartofii noi se curata mai usor de coaja daca inainte sunt tinuti putin in apa cu sare.
  8. Cand se amesteca faina cu apa sau cu lapte la prepararea sosurilor pe baza de faina sau a aluaturilor pentru clatite, gogosi etc – in faina se pune un praf de sare pentru a se evita formarea cocoloaselor.
  9. Petele de vin rosu de pe tesaturi se scot usor daca se aplica imediat sare peste pata. Se lasa cateva minute dupa care se spala cu detergent.
  10. Vasele din material inoxidabil se spala bine cu un amestec de otet si sare. Dupa spalare si clatire cu apa rece se sterg cu o carpa de bumbac pentru a-si recapata luciul.

Citeste prima parte a articolului despre sarea in gospodarie aici.

Va urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *