Pulbere abraziva antimicrobiana pentru albirea dintilor ingalbenitiClar, periajul zilnic al dintilor reprezinta una dintre cele mai importante metode de a preveni ingalbenirea lor. Insa, nu intotdeauna pasta de dinti rezolva aceasta problema estetica.

Ingalbenirea apare de cele mai multe ori datorita pigmentilor din fructe, consumului de cafea, ceai negru, bauturi carbogazoase si fumatului si poate fi corectata printr-o igiena corespunzatoare a cavitatii bucale.

Pe langa metodele clasice de albire a dintilor- cu pasta de dinti- azi,  iti propun sa incerci urmatorul preparat naturist:

Pulbere abraziva pentru albirea dintilor

Ingrediente:

  • Seminte de anason (Pimpinella anisum)
  • Frunze de cimbru (Thymus vulgaris)
  • Argila sau carbune medicinal
  • Suc proaspat de lamaie

Modul de preparare: primele 3 ingrediente se folosesc in parti egale. Se macina semintele de anason si frunzele de cimbru (mai bine separat) pana se obtine o pulbere fina. Se amesteca apoi cu argila fina. Poti incerca fie cu un mojar de bucatarie, fie cu o masina de rasnit cafeaua. Ideea este ca pulberea obtinuta sa aiba granulatia cat mai fina, pentru a nu brutaliza dintii si gingiile.

Sucul de lamaie, anasonul si cimbrul au proprietati antimicrobiene. Ajuta astfel nu doar la albirea dintilor, ci si la eliminarea mirosului neplacut al gurii, datorat prezentei bacteriilor.

Modul de folosire: din amestecul de pulbere obtinut se ia cam o jumatate de lingurita si se pune pe periuta de dinti, impreuna cu cateva picaturi de suc proaspat de lamaie. Poti face tu separat un amestec  omogen din toate ingredientele si apoi sa-l pui pe periuta de dinti. Nu exagera cu sucul de lamaie. Lamaia, avand proprietati acide, folosita in exces iti poate sensibiliza mult prea tare smaltul dintilor.

Dupa terminarea periajului, clateste din abundenta cu apa calduta.

Pulberea are efect abraziv si antiseptic. Periajul se realizeaza usor pentru a nu fi prea agresiv pentru dinti. Foloseste amestecul zilnic-dar nu mai mult de 2 luni- pentru a obtine efectele scontate.

Image credits: http://winsomeaunt.blogspot.com/2010/04/happy-teeth.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *