Iata doua modalitati originale de a manca pepenele galben: cu piper negru, proaspat macinat sau cu scortisoara.

Gustul este aparte, in ambele cazuri.

Cu piper negru devine mai usor digerabil. Aroma predominanta este insa cea de piper. Asa ca pune moderat, progresiv, pana gasesti echilibrul perfect.

In cazul scortisoarei, registrul se schimba: aromele se potenteaza reciproc, iar dulceata pepenelui se accentueaza. Incearca sa presari pe bucatile de pepene scortisoara bruta, pe care sa o macini tu. Aroma va fi mult mai proaspata. Daca ti se pare ca miezul nu e prea dulce poti pune si putina miere de albine, insa aportul caloric se va mari considerabil.

P.S. N-am avut un Suavignon Blanc la indemana, pentru ca as fi pariat ca merge firesc la pepenele galben cu scortisoara. Poate incerci tu si ne spui si noua cum a fost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *