Ca si lamaia, otetul din vin este un produs natural cu proprietati acide. Ceea ce il face  foarte eficient in indepartarea petelor si dezinfectare. Este destul de ieftin si poate fi folosit cu nadejde pentru curatenie in toata casa. Pe langa dressingul de salata, uite cam ce mai poti face cu el.

Spalarea vaselor

Amestecul urmator este eficient pentru spalarea vaselor murdare de grasime. Mai intai spala cu buretele imbibat in otet, vasul murdar. Dupa, presara bicarbonat de sodiu si lasa 1-2 minute sa actioneze. Freaca apoi usor cu buretele de vase. Clateste bine cu apa.

Curatarea gresiei

Foloseste un amestec de 1:1 otet cu ulei vegetal. Cate o lingura din fiecare. Toarna amestecul in 2L de apa calda si spala gresia cu el. Dupa, gresia trebuie clatita cu apa simpla. Nu folosi otet nediluat pe gresie. Fiind acid, o poate deteriora.

Desfundarea chiuvetei

Ai nevoie de praf de copt si otet. Cum procedezi? Toarna 2-3 linguri de praf de copt in scurgere. Adauga apoi un pahar de otet. Lasa sa actioneze 5 minute. Dupa care toarna 1-2L de apa fiarta sau lasa mai mult timp sa curga apa la robinet pentru spalarea tevilor.

Curatarea geamurilor

Foloseste un amestec din apa, alcool sanitar si otet, in parti egale. Amestecul va spala si dezinfecta foarte bine geamurile. Solutia aceasta poate fi folosita si in baie sau bucatarie pentru suprafete ceramice sau din inox. Pentru siguranta, intai verifica solutia pe o suprafata mica.

Balsam de rufe

Otetul adaugat in apa de clatire a rufelor indeparteaza bine urmele de detergent de pe ele. Mirosul se duce repede dupa uscarea lor. Se poate pune si in masina de spalat rufe. Jumatate de ceasca in compartimentul pentru balsam. Este o solutie  ieftina, recomandata persoanelor cu pielea sensibila ce nu suporta balsamul de rufe.

Curatarea obiectelor din inox

Toarna otet nediluat pe obiectul respectiv. Lasa-l sa actioneze putin si curata cu o laveta sau burete de vase. Clateste bine cu apa.

Curatarea si igienizarea toaletei

Foloseste otet nediluat pentru a spala WC-ul.Pentru podea, gresie si faianta foloseste otet diluat in apa.

Spalarea fructelor si legumelor

Ca sa distrugi bacteriile si sa indepartezi chimicalele de pe fructe si legume foloseste un amestec de apa cu otet, in parti egale. Scufunda legumele sau fructele in amestec pentru cateva minute (1-2). Dupa, clateste bine cu apa rece din abundenta.

Cam astea ar fi pana acum. Cine mai stie si alte modalitati de a folosi otetul la curatenie este binevenit sa comenteze.

Maine – despre bicarbonatul de sodiu.

  1. Oțet miam facut ,fac în casa,e bun și intern medicament 1linguriță de oțet,1lingura de miere si apa se bea.

  2. Eu mai stiu ca poti spala legumele in otet si bicarbonat de sodiu,daca nu reusesti sa le cumperi de la piata, proaspete si organice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *