Marinata carne piel sau puiMarinada pentru aproximativ 1,5 kg carne:

  • 5-6 crengute de rozmarin proaspat sau congelat
  • O lamaie feliata
  • 300 mL vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 fire de usturoi verde
  • Sare si piper

 

Modul de preparare:

  1. Carnea de miel se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu bucati de usturoi verde.
  2. Vinul, uleiul, piperul, sarea si rozmarinul se amesteca bine si se toarna intr-un vas ceramic peste carnea de miel, dupa care se acopera si se da la rece pentru 4-6 ore sau peste noapte. Poti folosi la fel de bine si o punga de plastic pe care sa o inchizi ermetic.
  3. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  4. Scoate marinada de la rece, aseaza totul in tava si presara deasupra feliile de lamaie. Stropeste carnea cu inca putin ulei si da la cuptor pentru aproximativ o ora pana la rumenire.

In cazul in care folosesti carne de pui, timpul de marinare va fi micsorat la aproximativ 2 ore.

Serveste friptura de miel cu cartofi (copti, natur, piure) si salata (macris, salata verde, ceapa verde).

Foto: http://www.123rf.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *