Iti revii mult mai repede dupa un antrenament intens la sala daca bei lapte dulce degresat cu cacao. Cel putin asa sustine studiul publicat in Journal of Strength and Conditioning Research anul acesta.

Experimentul a demonstrat ca organismul se reface mai repede si mai bine dupa un efort fizic de intensitate mare, daca  la final se bea un mix de lapte degresat cu cacao, carbohidrati si proteine de buna calitate. Totodata s-a constatat o imbunatatire a rezistentei corpului in timpul efortului. Masa musculara creste, iar cantitatea de grasime scade. Studiul s-a realizat pe grupe diferite, cu sportivi de performanta si sportivi amatori. Comparatia s-a facut cu bauturile sportive normale avand acelasi aport caloric. Momentan nu se stie de ce se intampla asa, mecanismele nefiind suficient cercetate.

Perioada de dupa incheierea efortului fizic (2-3 ore) este una importanta pentru mentinerea si cresterea performantelor fizice. Muschii sunt inca stimulati, iar corpul are nevoie sa-si refaca depozitele de glicogen. Pentru o recuperare mai eficienta recomandarile sunt sa folosim dupa fiecare antrenament lapte cu cacao indulcit in locul bauturilor sportive si efectele se vor simti rapid. Este mai ieftin, mai eficient si la indemana oricui.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *