Un articol prezentat in revista Cell Metabolism incearca sa explice de ce ne este atat de dificil sa tinem o cura de slabire. Cand ne infometam, neuronii hipotalamici implicati in reglarea apetitului sufera un proces de autofagie. Ca urmare a inanitiei incep sa consume parti din propriile tesuturi. Foamea apare ca urmare a acestor procese. Suna destul de “freaky”, dar la aceasta concluzie a ajuns echipa de cercetatori.

De ce este important acest studiu? Pentru ca prin gasirea unor mecanisme de reglare a autofagiei neuronilor hipotalamici se pot trata boli precum obezitatea sau sindromul metabolic. Se incearca  ca prin blocarea acestor reactii la nivelul hipotalamusului sa se controleze  mai bine senzatia de foame si implicit greutatea corporala.

Pana se descopera pilula magica (probabil niciodata), e bine daca vrei sa slabesti sa ai grija la ce, cum si cat mananci. In niciun caz  infometarea nu este o solutie care sa sustina un demers de slabire pe termen lung.

 

Resursa:
– Susmita Kaushik, Jose Antonio Rodriguez-Navarro, Esperanza Arias, Roberta Kiffin, Srabani Sahu, Gary J. Schwartz, Ana Maria Cuervo, Rajat Singh. Autophagy in Hypothalamic AgRP Neurons Regulates Food Intake and Energy Balance. Cell Metabolism, Volume 14, Issue 2, 173-183, 3 August 2011

– Image credits: http://www.cell.com/cell-metabolism/retrieve/pii/S1550413111002579#Summary

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *