Popcornul este mai concentrat in polifenoli comparativ cu fructele si legumele proaspeteCe au in comun nucile, ciocolata, fructele, vinul si floricelele de porumb? Anumiti compusi antioxidanti- polifenoli, care  scad incidenta bolilor de inima si a anumitor cancere.

Porumbul pentru floricele este mult mai concentrat in acesti antioxidanti comparativ cu fructele si legumele proaspete. Mai precis, o portie de popcorn contine aproximativ de doua ori mai multi polifenoli decat o portie de fructe proaspete. Nu se specifica tipul fructului folosit drept comparatie, dar imi inchipui ca este vorba despre fructe uzuale de genul, merelor, perelor, bananelor.

O portie de floricele de porumb se obtine cam dintr-o mana de porumb, iar o portie de fructe inseamna in jur de 80-100g.

In loc de concluzie: or fi avand floricelele de porumb cantitati insemnate de antioxidanti si fibre vegetale, dar cam atat… Si in plus, chiar daca gustul va fi mai fad, ele ar trebui gatite cu cantitati minime de grasime pentru a nu le creste excesiv aportul caloric. Cat despre pungile de popcorn pentru microunde de la supermarket, mai bine pas. Sunt mult prea “chimizate” si incarcate caloric.

Resurse:

–         American Chemical Society (ACS) (2012, March 25). Popcorn: The snack with even higher antioxidants levels than fruits and vegetables.

–        http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120325173008.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *