Consumul de afine te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa efort fizic intens
Consumul de afine inainte si dupa efort fizic intens micsoreaza timpul de refacere al muschilor.

Iata ca afinele, fructele de padure atat de renumite pentru efectele puternic antioxidante pe care le detin, ne pot ajuta sa ne revenim mai repede dupa efort fizic intens.

Cate o mana de afine (simple, fara adaos de alte fructe sau bauturi energizante) mancate inainte si dupa efort fizic intens pot scurta semnificativ perioada de refacere a muschilor.

Nu se stie exact mecanismul prin care se produce acest lucru si nici nu se crede ca antocianinele, „superantioxidantii” din afine, ar fi direct responsabile de efectele de recuperare mai rapida a muschilor. Se banuieste ca antocianinele ar putea stimula capacitatea proprie a organismului de producere a substantelor antioxidante.

Antocianinele, pigmentii care dau culoarea fructelor, sunt cele ce confera afinelor proprietatile antioxidante, antiimbatranire, antiinflamatoare si de scadere a colesterolului in sange.

Asa ca indiferent daca esti la cura de slabire, faci sport de performanta sau pur si simplu ai iesit in oras cu prietenii, nu scapa nicio ocazie de a-ti face “plinul” de afine pentru acea zi. Simple, in salata de fructe, suc sau smoothie, afinele sunt intotdeauna o incantare pentru papila gustativa.

Resursa: http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-9-19.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *