Un studiu recent (septembrie 2011) aparut in FASEB Journal arata cum cobaii hraniti cu homobrassinolide, substanta ce se gaseste natural in planta de mustar, au suferit un proces anabolizant accentuat. Studiul releva faptul ca atat pofta de mancare cat si masa si numarul fibrelor musculare au crescut.

Pana cand rezultatele acestui studiu nu sunt confirmate si pe subiecti umani, nu are rost sa avansam ipoteze legate de „cum ar fi daca“ am pleca la cules de steroizi din gradina de la tara.

Insa daca rezultatele vor fi confirmate, avem mari sanse sa devenim cea mai musculoasa natie din lume, mai ales daca se afla ca mustarul trebuie suplimentat cu mici la gratar. Cunoscand amatorii de astfel de suplimente, completam spunand ca vom fi cea mai musculoasa natie din lume, dar nicidecum cea mai inteligenta sau bine crescuta. Daca nu ma credeti, uitati-va la ce gunoaie lasa in urma lor acesti culturisti ai gratarului in fiecare weekend.

P.S. Am ales ca ilustratie cel mai putin apetisant gratar posibil. Daca ai unul si mai rau de-atat, fa-i o poza si hai sa il urcam pe site la “descurajare”!

Resursa: 

Debora Esposito, Slavko Komarnytsky, Sue Shapses, and Ilya Raskin. Anabolic effect of plant brassinosteroid. October 2011, FASEB J. 2011 25:3708-3719; doi:10.1096/fj.11-181271

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *