Ceaiul verde baut cu suc proaspat de lamaie este mult mai sanatos  si revigorant decat varianta simpla. Si asta pentru ca sucul de lamaie –vitamina C, in special- potenteaza efectele antioxidante ale ceaiului verde.

Practic, substantele antioxidante din ceai (catechinele) sunt protejate de mediul acid creat de vitamina C si cantitati mult mai mari (80%) decat in mod normal (20%) ajung sa fie asimilate de catre organismul uman.

Nu doar lamaile au acest efect asupra ceaiului verde, ci si portocalele, mandarinele, lime-urile sau grepfruturile, dar continand cantitati mai mici de vitamina C si efectele vor fi, prin urmare, ceva mai reduse.

Foto:http://lemondropkent.blogspot.com/

Resursa: Green, R. J., Murphy, A. S., Schulz, B., Watkins, B. A. and Ferruzzi, M. G. (2007), Common tea formulations modulate in vitro digestive recovery of green tea catechins. Mol. Nutr. Food Res., 51: 1152–1162. doi: 10.1002/mnfr.200700086

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *