Capsaicina are efecte benefice asupra sanatatii inimiiArdeii iuti te pot ajuta sa slabesti, te mai scapa de durerile reumatice si, mai nou, se pare ca iti protejeaza inima. Mai bine spus capsaicina -continuta de ardeii iuti- este responsabila de aceste efecte. Si cu cat un ardei iute este… mai iute, cu atat continutul sau in capsaicina este mai ridicat.

Cum protejeaza inima ardeii iuti?

Actionand in principal la nivelul vaselor de sange:

– subtiaza sangele prin micsorarea nivelui colesterolului „rau”, dar nu si cea a  colesterolului „bun”. Este posibil sa micsoreze si depozitele de grasime depuse pe vasele de sange.

– asigura curgerea unui flux mai mare de sange prin vasele sanguine.

Toate acestea au ca rezulatat reducerea tensiunii arteriale si a  tendintei de formare a cheagurilor de sange.

Acum ca ai aflat cum poti avea o inima mai sanatoasa nu trebuie sa mananci in fiecare zi un pumn de ardei iuti, dimineata, la pranz si seara. Mai ales ca ardeii iuti sunt destul de iritanti pentru mucoasa gastrica. Iar daca esti sub medicatie cardio, iarasi nu ar fi o idee prea buna sa renunti la ea. Cel putin nu inainte de a te consulta cu medicul tau cardiolog.

Foto: http://www.123rf.com/

Resursa: American Chemical Society. “Improving Heart Health With Hot Pepper Compound.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 29 Mar. 2012. Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *