Pepenele galben-out of the box! Ep.II

Pepenele galben In diverse combinatii savuroase

Scriam anul trecut despre doua descoperiri culinare care mi-au marcat vara: este vorba despre pepenele galben mancat cu scortisoara sau cu piper. Scortisoara proaspat macinata din belsug, piper, mai cu atentie.

Intre timp m-am mai documentat pe ici, pe colo, am mai incercat gusturi noi, contrastante, care sa dea bine cu dulceata pepenelui galben  si iata cu ce cred papilele mele gustative ca se combina de minune pepenele galben, rece:

  • Branzeturi sarate de tot soiul, inclusiv cele cu mucegaiuri nobile;
  • Bacon si salamuri crud uscate;
  • Iaurt simplu mai gras;
  • Suc de ghimbir (cateva picaturi sunt de ajuns la o felie de pepene);
  • Unt de arahide;
  • Sare, piper sau scortisoara.

Scortisoara transforma pepenele galben in cel mai parfumat “dulce” posibil. Sarea si implicit produsele sarate, piperul si ghimbirul, prin gustul picant accentueaza si imbogatesc aroma pepenelui. Picanteriile se folosesc mai cu zgarcenie, mai ales daca exista si ceva probleme digestive.

Intentionat nu am adaugat la aceasta lista combinatiile clasice dulci,destul de bogate caloric- inghetata, serbet, dulceata, gem, creme –  cu care se mananca de obicei pepenele galben in diverse deserturi. Lista ramane, insa, deschisa, iar gurmanzii sunt rugati insistent sa o intregeasca 🙂

P.S.: Pepenele galben se serveste intotdeauna racit.

 

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

1 Response

  1. July 20, 2012

    […] Acest tip de congelare este potrivit pentru fructele de padure: afine, catina, zmeura, mure, coacaze. Raman intregi dupa decongelare si nu se decoloreaza, doar devin mai moi. In felul acesta se pot congela si cuburi de pepene galben. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *