Turmericul poate mari imunitatea organismului

Turmericul sau curcuma este un condiment galben portocaliu, pe care il stiti cel mai probabil din retetele indiene. Medicina ayurvedica il foloseste pentru presupusele sale proprietati antiseptice inca de acum 2500 de ani. Si, iata ca s-a demonstrat ca turmericul creste imunitatea, ajutand organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Cum? Curcumina, substanta activa din turmeric poate creste nivelul unei proteine (din familia catelicidinelor) care face parte din sistemul nostru de aparare impotriva infectiilor. Aceasta proteina are proprietati antimicrobiene si are abilitatea de a distruge diverse bacterii, virusuri sau ciuperci. Pana acum se credea ca doar vitamina D poate creste imunitatea organismului prin acest mecanism.

Cercetatorii sunt de parere ca am putea sa ne marim imunitatea si sa ne ferim mai ales de infectiile digestive cu ajutorul turmericului, consumat pe perioade indelungate de timp.

Asa ca, deseara stiti ce mancati, nu?

Resursa: http://www.sciencedaily.com­/releases/2012/05/120525103915.htm

Foto: http://www.gingerandtomato.com/curcuma/

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

1 Response

  1. January 11, 2013

    […] de curry (turmeric) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *