Lipsa somnului creste senzatia de foame

Somnul insuficient streseaza organismul. La unele persoane stresul creste senzatia de foame. Iar senzatia de foame… stim unde duce. Asadar, mai putin somn, mai multe calorii ingerate si inevitabil ingrasare pe termen lung.

In general, persoanele care au probleme cu somnul si dorm mai putin de 6 ore pe noapte se pot confrunta cu o cresterea a apetitului de aproximativ 25% a declarat Karine Spiegel -Universitatea din Lyon-intr-o lucrare prezentata pe 10 Mai la Congresul European despre Obezitate.

Lipsa somnului inhiba hormonul care controleaza senzatia de foame si stimuleaza pofta de mancare. Astfel, persoanele care nu se odihnesc suficient pot ajunge sa manance cu 350-500 cal pe zi mai mult decat in mod normal. Faceti calculul si vedeti unde se poate ajunge in cativa ani.

Un somn “sanatos” pentru un adult se considera a avea o durata de 7-8 ore pe noapte.

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

2 Responses

  1. Sava says:

    Pentru unele persoane somnul in exces poate slabi, iar senzatia de oboseala la fel poate duce la foame si apoi o slabire a organismului, asta mi se intampla mie. Deci nu asta se intampla la toti, suntem diferiti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *