Marinada cu lamaie si rozmarin pentru carne de miel sau pui

Marinata carne piel sau puiMarinada pentru aproximativ 1,5 kg carne:

  • 5-6 crengute de rozmarin proaspat sau congelat
  • O lamaie feliata
  • 300 mL vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 fire de usturoi verde
  • Sare si piper

 

Modul de preparare:

  1. Carnea de miel se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu bucati de usturoi verde.
  2. Vinul, uleiul, piperul, sarea si rozmarinul se amesteca bine si se toarna intr-un vas ceramic peste carnea de miel, dupa care se acopera si se da la rece pentru 4-6 ore sau peste noapte. Poti folosi la fel de bine si o punga de plastic pe care sa o inchizi ermetic.
  3. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  4. Scoate marinada de la rece, aseaza totul in tava si presara deasupra feliile de lamaie. Stropeste carnea cu inca putin ulei si da la cuptor pentru aproximativ o ora pana la rumenire.

In cazul in care folosesti carne de pui, timpul de marinare va fi micsorat la aproximativ 2 ore.

Serveste friptura de miel cu cartofi (copti, natur, piure) si salata (macris, salata verde, ceapa verde).

Foto: http://www.123rf.com

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

2 Responses

  1. costin338 says:

    Nu este rea deloc retzeta ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *