Bea ceaiul verde cu suc de lamaie

Ceaiul verde baut cu suc proaspat de lamaie este mult mai sanatos  si revigorant decat varianta simpla. Si asta pentru ca sucul de lamaie –vitamina C, in special- potenteaza efectele antioxidante ale ceaiului verde.

Practic, substantele antioxidante din ceai (catechinele) sunt protejate de mediul acid creat de vitamina C si cantitati mult mai mari (80%) decat in mod normal (20%) ajung sa fie asimilate de catre organismul uman.

Nu doar lamaile au acest efect asupra ceaiului verde, ci si portocalele, mandarinele, lime-urile sau grepfruturile, dar continand cantitati mai mici de vitamina C si efectele vor fi, prin urmare, ceva mai reduse.

Foto:http://lemondropkent.blogspot.com/

Resursa: Green, R. J., Murphy, A. S., Schulz, B., Watkins, B. A. and Ferruzzi, M. G. (2007), Common tea formulations modulate in vitro digestive recovery of green tea catechins. Mol. Nutr. Food Res., 51: 1152–1162. doi: 10.1002/mnfr.200700086

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *