Floricelele de porumb contin mai multi antioxidanti-polifenoli- decat fructele si legumele

Popcornul este mai concentrat in polifenoli comparativ cu fructele si legumele proaspeteCe au in comun nucile, ciocolata, fructele, vinul si floricelele de porumb? Anumiti compusi antioxidanti- polifenoli, care  scad incidenta bolilor de inima si a anumitor cancere.

Porumbul pentru floricele este mult mai concentrat in acesti antioxidanti comparativ cu fructele si legumele proaspete. Mai precis, o portie de popcorn contine aproximativ de doua ori mai multi polifenoli decat o portie de fructe proaspete. Nu se specifica tipul fructului folosit drept comparatie, dar imi inchipui ca este vorba despre fructe uzuale de genul, merelor, perelor, bananelor.

O portie de floricele de porumb se obtine cam dintr-o mana de porumb, iar o portie de fructe inseamna in jur de 80-100g.

In loc de concluzie: or fi avand floricelele de porumb cantitati insemnate de antioxidanti si fibre vegetale, dar cam atat… Si in plus, chiar daca gustul va fi mai fad, ele ar trebui gatite cu cantitati minime de grasime pentru a nu le creste excesiv aportul caloric. Cat despre pungile de popcorn pentru microunde de la supermarket, mai bine pas. Sunt mult prea “chimizate” si incarcate caloric.

Resurse:

–         American Chemical Society (ACS) (2012, March 25). Popcorn: The snack with even higher antioxidants levels than fruits and vegetables.

–        http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120325173008.htm

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *