Cum se coace mai repede un avocado?

Afla cum se poate coace mai repede un avocadoAvocado este unul din acele fructe  care -ca si banana- odata ajuns la maturitate se coace dupa ce este cules. Fructele sunt tinute la temperature scazute (4-5 grade Celsius) pana ajung la destinatia finala. Asta este motivul pentru care cele mai multe fructe de avocado din supermarket sunt foarte tari si nu prea bune la gust daca sunt mancate imediat ce le-ai cumparat.

Cum se coace avocado?

Avocado se coace la temperatura camerei si intuneric cam intr-o saptamana, timp in care coaja devine mai inchisa la culoare si miezul mai moale si mai aromat.

Cum se poate coace mai repede fructul de avocado?

Pur si simplu se pune intr-o punga de hartie de culoare inchisa alaturi de o banana coapta, o rosie sau un mar copt si se lasa 1-3 zile. Acestea formeaza etilena- gaz ce accelereaza procesul de coacere al avocado-ului . Astfel timpul de coacere poate fi injumatatit.

Cum verifici daca un avocado este copt?

  • Un avocado copt are in primul rand culoarea verde inchis, nu vinetie sau cu pete.
  • Coaja trebuie sa fie usor moale, dar ferma la atingere.
  • Daca fructul este foarte moale si lasa o adancitura in coaja dupa ce este usor presat, atunci miezul deja a inceput sa se strice.

Depozitare

  • Fructele de avocado necoapte nu se pun in frigider pentru ca nu se vor mai coace.
  • Avocado-ul copt dar  intreg poate fi tinut in frigider maxim 5 zile, dupa care incepe sa-si piarda din aroma si calitati nutritionale.
  • Daca ti-a ramas jumatate de avocado, stropeste-l cu putin suc de lamaie pentru a impiedica oxidarea miezului care devine maroniu, ca si in cazul marului. Dupa, acopera-l cu o folie de plastic si tine-l la rece o zi maxim doua.
  • Miezul copt de avocado poate fi congelat sub forma de piure. La prepararea piureului se adauga si suc de lamaie – cam o lingura la miezul unui fruct. Se poate tine la congelator pentru 4-5 luni.

Resursa:

http://www.avocado.org/

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

5 Responses

  1. Alina Ghemenc says:

    invelit in ziar si pus in dulap, max 2 zile se coace f tare

  2. dana says:

    Am cumpărat niste avocado din supermarket pentru fetita mea si tot astept sa se coacă…in punga de hârtie, cu un mar…nu merge nimic! Are o săptămână si e la fel de tare! Nici culoarea nu si-a schimbat-o deloc. Ce e de făcut? Idei?

    • Nutripedia says:

      Am observat ca cel mai bine merge cu banana foarte coapta, desi am patit si eu de vreo 2 ori ce povestesti tu cu niste avocado “teflonat”.

  1. March 27, 2012

    […] de preparare: se taie avocado in cubulete mici si se pune in blender impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca bine pana la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>