Lactatele fermentate protejeaza probioticele

Laptele batut si produsele lactate fermentate ofera protectie anumitor tulpini de bacterii „bune” (probiotice) in corpul uman. Consumate in aceasta varianta, bacteriile pot supravietui acidului clorhidric din stomac si reusesc sa ajunga „tefere” in colon unde isi pot dezvolta activitatea normala, folositoare pentru noi.

Resurse:

-“Survival of Lactic Acid Bacteria from Fermented Milks in an In Vitro Digestion Model Exploring Sequential Incubation in Human Gastric and Duodenum Juice,” by T. Faye, A. Tamburello, G.E. Vegarud, and S. Skeie. Journal of Dairy Science, Volume 99, Issue 2 (February 2012), DOI 10:3168/jds.2011-4705, published by Elsevier.

Nutripedia

Ca sa fii sigur ca nu-ti scapa nimic, e bine sa devii fan Nutripedia pe Facebook. Acolo vei fi la curent si cu toate aparitiile de pe site, dar vei avea acces si la concursuri, sondaje, vouchere si tot felul de alte lucruri minunate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *